Thursday, March 26, 2020

CABBAGE CARROT SABZI

INGREDIENTS :-

Cabbage - 2 cup
Carrot - 1
Red chillie - 1
Mustard seeds - 1/2 tsp
Green chillie - 2 to 3
Sugar - 1/4 tsp
Salt to taste
Oil - 1 tsp
Cilantro - 2 tsp
Lemon juice - 1/2 tsp





  • Mustard Seed – 1 tbsp
  • Finely Chopped Cabbage – 1 nos.
  • Finely Chopped Carrot – 1 cut
  • Dried Red Chili – 1-2 nos.
  • Chopped Green Chilies – 2-3 nos.
  • A Pinch Sugar -
  • Salt as per taste -
  • Coriander Leaves (finely chopped) – 2 tbsp
  • Oil for frying -
  • Lemon Juice to taste -
  • - See more at: http://indianvegetarianrecipes.net/carrotrecipe/fried-cabbage-carrot-recipe#sthash.1oUcYXUh.dpuf



  • Mustard Seed – 1 tbsp
  • Finely Chopped Cabbage – 1 nos.
  • Finely Chopped Carrot – 1 cut
  • Dried Red Chili – 1-2 nos.
  • Chopped Green Chilies – 2-3 nos.
  • A Pinch Sugar -
  • Salt as per taste -
  • Coriander Leaves (finely chopped) – 2 tbsp
  • Oil for frying -
  • Lemon Juice to taste -
  • - See more at: http://indianvegetarianrecipes.net/carrotrecipe/fried-cabbage-carrot-recipe#sthash.1oUcYXUh.dpuf



  • Mustard Seed – 1 tbsp
  • Finely Chopped Cabbage – 1 nos.
  • Finely Chopped Carrot – 1 cut
  • Dried Red Chili – 1-2 nos.
  • Chopped Green Chilies – 2-3 nos.
  • A Pinch Sugar -
  • Salt as per taste -
  • Coriander Leaves (finely chopped) – 2 tbsp
  • Oil for frying -
  • Lemon Juice to taste -
  • - See more at: http://indianvegetarianrecipes.net/carrotrecipe/fried-cabbage-carrot-recipe#sthash.1oUcYXUh.dpuf
    METHOD :-

    1. Heat oil in a pan on medium flame, add mustard seeds and red chillie.
    2. When the mustard seeds starts to pop add chopped cabbage, carrot, green chilie and mix well.
    3. Fry the vegetable on low flame for a minute and add salt, sugar and cilantro. Mix well.
    4. Saute till the vegetable are tender.
    5. Now add lemon juice and mix well.

    Serve with roti.



  • Mustard Seed – 1 tbsp
  • Finely Chopped Cabbage – 1 nos.
  • Finely Chopped Carrot – 1 cut
  • Dried Red Chili – 1-2 nos.
  • Chopped Green Chilies – 2-3 nos.
  • A Pinch Sugar -
  • Salt as per taste -
  • Coriander Leaves (finely chopped) – 2 tbsp
  • Oil for frying -
  • Lemon Juice to taste -
  • - See more at: http://indianvegetarianrecipes.net/carrotrecipe/fried-cabbage-carrot-recipe#sthash.1oUcYXUh.dpuf

    No comments:

    Post a Comment